GIS UZMANLARI BULUŞMA YERİNE HOŞGELDİNİZ.

GIS UZMANLARI BULUŞMA YERİNE HOŞ GELDİNİZ.
Bu blog ile; 1995 yılından bu yana yaptığım çalışmalardan elde ettiğim know-how'u tüm gis kurucuları ve yöneticileri ile paylaşmak ve ülkemizde oluşan kavram karmaşalarına tecrübelerime dayanarak açıklık getirmek ve ortadan kaldırmak istiyorum. GIS ya da kent bilgi sistemi kurmanın ve sonuçta bir kenti akıllandırmanın sanıldığı kadar basit olmadığını, yapılan hatalar ve doğruları ile birlikte ortaya koymaya çalışıyorum. Hepinizi bu çabaya katkı sağlamaya davet ediyorum.
Sonuçta kenti kablolu ya da kablosuz bir network ile kapsamanın akıllı kent için yeterli olmadığını, elektrik, gaz, su, kanalizasyon v.b altyapılar ile trafik, ulaşım, sağlık, enerji, istihdam yönetimi, afet kurtarma ve erken uyarı sistemleri, eğitim, güvenlik v.b. unsurların da akıllandırılması ve entegre çalışmaları gerekir. Makro düzeyde geleceğe yönelik tehditler, ihtiyaçlar ve bunlara karşı alınacak tedbirlerin planlanması da unutulmamalı tabi...

25 Haziran 2010 Cuma

KARTAL BELEDİYESİNDE GIS ÜZERİNDEN YAPILMIŞ OLAN BAZI ANALİZLER VE TEMATİK HARİTA ÖRNEKLERİ

Kartal ilçesinde coğrafi oluşumların coğrafi yönler bakımından incelenmesi.

Kartal ilçesinde coğrafi oluşumların deniz seviyesinden yükseklikleri bakımından incelenmiştir.



Kartal ilçesinde coğrafi oluşumların eğimlerinin incelendiği bir analiz çalışması.



Kartal ilçesinde yer kabuğunun tektonik hareketlilik bakımından incelendiği ve depremselliğin değerlendirildiği yerleşime uygunluk haritası. Yapı ruhsatları verilirken ve imar planları çizilirken dikkate alınması gereken bir çalışma.



Kartal ilçesinde denize uzun bir kıyısı olan bir sahil kentidir. Ve Marmara denizindeki büyük fay hatlarına oldukça yakındır. Bu bakımdan olası bir depremde tsunami olması durumunda hangi dalga yüksekliğinde ilçenin nerelerinin sular altında kalacağının incelendiği bir çalışma. (NOT: Güney Asya sahillerindeki gibi tsunami oluşturacak yer kabuğu yapılanması ülkemiz civarında bulunmadığından dolayı o bölgelerdeki gibi bir tsunami olayının Marmarada olma ihtimali yoktur. Yine de depremin Marmara denizini çalkalamasından dolayı oluşacak ufak bir su yükselmesi ve dalgalanma için bu çalışma önemlidir.)



Marmara fay hattının uydu üzerinden incelenmesi.Tsunami analizine takfiye olarak göz önünde bulundurulması gereken önemli bir çalışma. (Kaynak: Nik inşaat)

Hiç yorum yok: