GIS UZMANLARI BULUŞMA YERİNE HOŞGELDİNİZ.

GIS UZMANLARI BULUŞMA YERİNE HOŞ GELDİNİZ.
Bu blog ile; 1995 yılından bu yana yaptığım çalışmalardan elde ettiğim know-how'u tüm gis kurucuları ve yöneticileri ile paylaşmak ve ülkemizde oluşan kavram karmaşalarına tecrübelerime dayanarak açıklık getirmek ve ortadan kaldırmak istiyorum. GIS ya da kent bilgi sistemi kurmanın ve sonuçta bir kenti akıllandırmanın sanıldığı kadar basit olmadığını, yapılan hatalar ve doğruları ile birlikte ortaya koymaya çalışıyorum. Hepinizi bu çabaya katkı sağlamaya davet ediyorum.
Sonuçta kenti kablolu ya da kablosuz bir network ile kapsamanın akıllı kent için yeterli olmadığını, elektrik, gaz, su, kanalizasyon v.b altyapılar ile trafik, ulaşım, sağlık, enerji, istihdam yönetimi, afet kurtarma ve erken uyarı sistemleri, eğitim, güvenlik v.b. unsurların da akıllandırılması ve entegre çalışmaları gerekir. Makro düzeyde geleceğe yönelik tehditler, ihtiyaçlar ve bunlara karşı alınacak tedbirlerin planlanması da unutulmamalı tabi...

9 Şubat 2011 Çarşamba

"CBS'NİN COĞRAFYA DERSLERİNDE KULLANIMI"

"CBS'NİN COĞRAFYA DERSLERİNDE KULLANIMI" PROJESİ TANITILDI

        Fatih Üniversitesinde "Coğrafi Bilgi Sistemlerinin (CBS) Ortaöğretim Coğrafya Derslerinde Kullanımı" projesi tanıtıldı.
        Fatih Üniversitesinde "Coğrafi Bilgi Sistemlerinin (CBS) Ortaöğretim Coğrafya Derslerinde Kullanımı" projesi tanıtıldı.Üniversitenin Büyükçekmece Yerleşkesi'nde düzenlenen programda, Fatih Üniversitesi Coğrafya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Demirci tarafından Fatih Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 2009 yılında başlatılan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen projenin sunumu yapıldı.
       Program, projede görev alan öğrenci ve öğretmenlere ödül verilmesinin ardından son buldu. Ayrıca uzman isimler tarafından coğrafi bilgisistemleri tartışıldı.
Etkinliğe, Bahçelievler Kaymakamı Şevket Çinbir, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı da katıldı.

Hiç yorum yok: