GIS UZMANLARI BULUŞMA YERİNE HOŞGELDİNİZ.

GIS UZMANLARI BULUŞMA YERİNE HOŞ GELDİNİZ.
Bu blog ile; 1995 yılından bu yana yaptığım çalışmalardan elde ettiğim know-how'u tüm gis kurucuları ve yöneticileri ile paylaşmak ve ülkemizde oluşan kavram karmaşalarına tecrübelerime dayanarak açıklık getirmek ve ortadan kaldırmak istiyorum. GIS ya da kent bilgi sistemi kurmanın ve sonuçta bir kenti akıllandırmanın sanıldığı kadar basit olmadığını, yapılan hatalar ve doğruları ile birlikte ortaya koymaya çalışıyorum. Hepinizi bu çabaya katkı sağlamaya davet ediyorum.
Sonuçta kenti kablolu ya da kablosuz bir network ile kapsamanın akıllı kent için yeterli olmadığını, elektrik, gaz, su, kanalizasyon v.b altyapılar ile trafik, ulaşım, sağlık, enerji, istihdam yönetimi, afet kurtarma ve erken uyarı sistemleri, eğitim, güvenlik v.b. unsurların da akıllandırılması ve entegre çalışmaları gerekir. Makro düzeyde geleceğe yönelik tehditler, ihtiyaçlar ve bunlara karşı alınacak tedbirlerin planlanması da unutulmamalı tabi...

6 Şubat 2011 Pazar

TÜRKİYE ULUSAL COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ (TUCBS) OLUŞTURMAYA YÖNELİK ALTYAPI HAZIRLIK ÇALIŞMALARI RAPORU


         Yukarıdaki başlığa tıklayarak,Nisan 2006'da, Türkiye için oluşturulmak istenen ulusal coğrafi bilgi sisteminin kurulabilmesi için yapılan ön araştırmalar sonucu ortaya konulan rapora ulaşabilirsiniz. Bu raporun ekleri de aşağıda listelenmiştir.Üzerlerine tıklayarak açabilirsiniz.


  1. Alt yapı Çalışmalarına İlişkin Veri ve Standartlar Komisyon Raporu (TUCBS_EK-A)
  2. Alt yapı Çalışmalarına İlişkin Komisyon Raporu  (TUCBS_EK-B) 
  3. İdari ve Yasal Altyapı İle İlgili Dünya Örnekleri  (TUCBS_EK-C)
Bu konuda çeşitli toplantılar, araştırma ve çalıştaylar yapılmış olmakla birlikte bunlar yetersiz kalmış ve TUCBS kurulumunu başlatacak koşulları ortaya koyacak bir yapı henüz oluşturulamamıştır. Konuyla ilgili tüm detayları aşağıdaki linklerde bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok: